Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

2015. július 30. 21:35 - S.Witwicky

Scream The TV series (2015-)

mtv.jpg'Everyone has secrets. Everyone tells lies. Everyone is fair game.' Mindenkinek vannak titkai.Mindenki hazudik.Mindenki egyenlő esélyekkel indul.

Vártam.Nagyon.Megérte.A Sikoly (1996) az első horrorok között volt,amelyekkel elkezdődött a műfaj iránti vonzalmam. Ghostface karaktere hatalmas sikernek örvendett nemcsak itthon,de a világon mindenhol,így nem volt meglepő a folytatások sora.Három részt ledaráltak 2000-ig, aztán 11 évet kellett várni a negyedik felvonásra,ami véleményem szerint,magasan veri a második és a harmadik részt.

A várt siker sajnos elmaradt így pihentették a karaktert egészen mostanáig. Wes Craven és Kevin Williamson tervei között szerepelt egy ötödik és egy hatodik rész is,de a szerencsének és valószínű a producereknek hála,sorozat formájában találkozhatunk újra gyilkosunkkal.A Music Television a legjobb választásnak bizonyult,hiszen elég csak,a hasonló zsáneren belül mozgó,Teen Wolf-ra gondolni.A különbség,hogy ott egy vígjáték az alapmű,itt viszont az egyik legjobb slasher movie, ami új színt visz a tinihorrorok világába.Nem,nem az egyedi sztori,a még sosem látott vizualitás vagy a legjobban kidolgozott karakterek miatt-ezek persze nincsenek meg a sorozatban-hanem pontosan olyan dolgok miatt,amik a kedvenceim voltak a Sikoly-filmekben és ezek az egyszerű háttérsztorik,a filmes utalások,amik egyben görbetükröt is mutatnak a műfajnak,valamint a karakterek,akikért lehet izgulni és nem utolsó sorban nem tudod,ki a gyilkos.scream-4.jpg

Mi fogja meg az embert legelőször egy filmben?A képi világ,a zene és utána jön a sztori,a szereplők.Engem megfogott minden,bár egy-két karakterrel nem voltam kibékülve,de a negyedik részre már észre sem vesszük a tehetség hiányát vagy az idegesítő arcszerkezetet.Ezt kicsit elnyújtottam,jöjjön a roppant egyszerű sztori,de azt még hozzá kell tennem,hogy a mozifilmekhez semmi köze sincs,mármint a történet teljesen új és a helyszín sem Woodsboro,hanem Lakewood (a wood megmaradt :D ) scream-mask.jpgJa és mivel gyilkosunk sem szeretné koppintani a mozit,így a maszk is egy csöppet megváltozott.

1994-ben Brandon James lemészárolt 20 diákot Halloween estéjén,a rendőrség közbelépett,a fiút lelőtték.20 évvel később Lakewood-ban brutálisan meggyilkolnak egy gimnazistát,nem sokkal később,hála a világhálónak,a gyilkos feltesz magáról egy videót,amin az áldozat előtt pózol a Brandon James által viselt orvosi maszkban (ghostface). Kezdetét veszi a 'vajon ki a gyilkos?' klisé és az egész sorozat alapjául szolgáló elmélet:mindenki hazudik!mgid-uma-video-mtv.jpg

A karakterek sincsenek túlbonyolítva,de ebben a környezetben és műfajban nem is szükséges az óriási jellemfejlődés,minden a helyén van,mint mondtam,kellően szerethetőek és mindenki megtalálja a kedvencét: az ártatlan(bár nem szűz) Emma,a kocka Noah (kedvenc),a sportos,állítólag jóképű Will (Emma pasija),a bi-curious (hetero,de érdeklik a lányok is) Audrey ,a majdnem üresfejű cicababa Brooke és még egy pár sablon figura.

MTV-s sorozat lévén rengeteg pop zenét hallhatunk a jelenetek alatt,amik remek hangulatot biztosítanak az epizódokhoz,valamint Jeremy Zuckerman lendűletes és hátborzongató score-jai kivételesen jól növelik a feszültséget.

Az egyik legnagyobb érdeme a szériának,hogy teljes mértékben a mai világ jellemzi.Itt a Facebook,Tumblr,Instagram,Youtube teljes főszerepet kapnak.

Érdemes belekezdeni,csak ajánlani tudom,hiszen a sorozatokban a jövő!mtv-scream-killer-party-promo.jpgNem egy szokványos trailer-t linkelek,hanem egy ötletes előzetest,amiben az MTV-s sorozatok sztárjai meghívást kaptak egy gyilkos party-ra!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mozikon.blog.hu/api/trackback/id/tr1007666754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása