Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

2014. november 22. 17:02 - S.Witwicky

Üdvözlet a 1408-as szobában!


1408-cover.jpg

Üdv mindenkinek!Ez egy filmes blog,ahol szubjektíven vesézem azokat a műveket,amelyeket megnéztem és érdemes róluk írni pár sort.A hozzászólásokat szívesen várom,egy jó vitába mindig belemegyek :)

1+4+0+8=13!Ötletes,akárcsak a film.A 1408 egy okos produkció,mely Stephen King novellája alapján készült.A főszerepet John Cusack játsza,aki szerintem pályafutása legjobb alakítását nyújtja.Mellette feltűnik Samuel L. Jackson,aki nyúlfarknyi,bár jelentős szerepével,csak emeli a film értékét. A két központi figura Mike Enslin(Cusack) és maga a szoba,ami egy new york-i szálloda 14. emeletén található. Főhősünk író,aki kísértetjárta szállókat,fogadókat,szállodákat jár be,hogy anyagot gyűjtsön könyveihez.Ezúttal a 1408-as szobát veszi ki,bár a szállodaigazgató(Jackson) nagyon ellenzi,tudatában annak,hogy a kérdéses szobában már 56-an vesztették életüket.Amint Enslin belép a szobába,megkezdődik az egy órás téboly.Pont ezért okos film ez,kételyek közt hagyja,nem csak az írót,de a nézőt is.Magát a gonoszt nem láthatjuk,hiszen a szoba az és a lakó érzelmei táplálják gonoszságát,egyfajta purgatóriumként is gondolhatunk rá.Bámulatos,hogy a vizuális élmények milyen hamar képesek az embert letéríteni a realitás ösvényéről.Elég egy a múltunkból megjelenő alak,akivel régebben szoros érzelmi kapcsolatot ápoltunk és máris kicsúszik alólunk a talaj.Mike valósághoz való ragaszkodása egyre ritkábban tör elő,nem is csoda,hiszen mi sem tudjuk pontosan,hogy mi a képzelet és mi a való.  A film nem a csavaros thrillerek sorába áll be,hanem a hangulata és az érzelmi töltete miatt egészen az idegeinkig hatol és jobban felállítja a szőrt a hátunkon,mint egy fagyos reggel.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mozikon.blog.hu/api/trackback/id/tr756923943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása