Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

2015. március 15. 19:35 - S.Witwicky

Éjjeli féreg(2014) Nightcrawler

gap7bd5l.jpgLou Bloom egy tehetséges fiatalember,aki fémhulladék leadásával(lopott fémhulladék) keresi a betevőjét.A kiugrási lehetőség,viszont most elérkezett számára,mikor hazafelé tartva egy közúti balesetbe botlik és figyelme a balesetet rögzítő operatőrökre irányul.Eldőlt,ő bizony hírcsatornák számára fog felvételeket készíteni kisebb "katasztrófákról".

Nem túl legális módon be is szerez egy kamerát és lencsevégre is kapja első véres jelenetét,amit sikeresen el is tud adni az egyik alulnézett hírcsatornának,akinek a hírszerkesztője Nina,kivel később Lou nem csak a hírekről fog beszélgetni.Persze akadnak vetélytársak is,nagy a versengés a szabadúszó kameramann-ok között,hiszen aki elkésik az bebukja a pénzt is. Lou élete napról napra,felvételről felvételre jobban alakul.Egyik este a rendőrök előtt ér egy fegyveres rablás helyszínére,ahol,kihasználva a még lezáratlan helyszínt,filmre veszi az áldozatokat sőt az elkövetők autója is a lencséje útjába esik. Engem ez a film lekötött két órán keresztül.A los angeles-i éjszaka hangulata magábaszívott. night-5_www_kepfeltoltes_hu.jpgA sztorit mondhatnánk mindennapinak,hiszen a hírek a napjaink részesei,de a megközelítés nem mindennapi. Lou szemszögéből kísérhetjük végig a filmet,ami által betekintést nyerhetünk a gátlástalan hírhiénák világába,sőt a híradósok álláspontját is megismerhetjük.Vannak megrázó pillanatai a műnek,hisz sokszor a halálukon lévő emberek fekszenek a kamera előtt,amibe belegondolni nem éppen megnyugtató.Képzeljük el:balesetet szenvedtünk és valaki az arcunkba tolva a kameráját kérdezi,hogy mi történt!Éppen ezért jó ötlet volt egy mosolygó pszihopatát a középpontba tenni,mert nem tudunk vele teljes mértékben együttérezni,viszont kiváncsian figyeljük,hogy most mihez kezd.Ahogy megtalálja Lou a célját,az életcélját,megszállott lesz.Nem érdekli senki és semmi,csakis a maga jövője,ami őszintén csöppet irigylésre méltó,bár a mindenkin áttaposást kihagynám a dologból.A film műfaja krimi thriller dráma,viszont számomra egy nagyon jó játékfilm.ejjeli-fereg.jpgJake Gyllenhaal az alakításával most mégnagyobb színész lett a szememben,holott azt hittem,hogy az Enemy után már nem is tudna jobbat leművelni a kamerák előtt.Tévedtem!!!Egyszerűen NAGYSZERŰ,ahogy magabiztosan viszi a hátán a filmet és van pár jelenet,mikor a frászt hozza a nézőre.Az,hogy lefogyott,jobban kiemeli a nagy szemeit és hidegrázás kap el,mikor pislogás nélkül mondja a monológját.Egy Oscar jelölés a forgatókönyv mellett neki is kijárt volna.Bill Paxton maga a cool-ság,Rene Russo-t nem értem,hogy miért nem vállal több szerepet,mert amit ráosztanak,azzal 100%-ig megbírkózik.James Newton Howard-nak voltak már jobb dallamai,de itt nem is a zene volt a lényeg és ahol kellett ott kellemesen festette alá az éjjeli utcákat.Dan Gilroy első rendezése,viszont nem az első forgatókönyve(Pl.:Bourne Hagyaték)és egyik sem hagy kívánnivalót maga után.Szépen felépített film ez,amit legalább egyszer látni kell!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mozikon.blog.hu/api/trackback/id/tr107273049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mojoking77 2015.03.17. 09:34:36

bizony, bizony, a tavalyi ev legjobb ferfi foszereploje, eleg egyertelmuen.
Nekem vegig de Niro es a Taxisofor jart az agyamban, mig neztem.
Szigoru film, bar szerintem rengetegen nem ertik mirol is szol... :)

S.Witwicky 2015.03.19. 11:02:03

@mojoking77: Bizony Gyllenhaal jó úton halad,hogy akkora színész legyen,mint deNiro,persze nem csak erre az alakítására gondolok.Reméljük öregkorára nem adja be a derekát minden szarnak,mint Robert bácsi! :)
süti beállítások módosítása